Svea Ekonomi har två olika slags omstartslån. Det ena är ett privatlån som används för att lösa dyra lån och krediter och skapa en omstart i ekonomin. Det andra är ett bolån som, tack vare säkerhet i bostaden, har betydligt lägre ränta.

Här presenteras omstartslånet med bostad som säkerhet. Ett lån som kan sänka räntan och månadskostnaden rejält och möjliggöra en välbehövlig ekonomisk omstart.

Belåna bostaden trots betalningsanmärkningar

Svea Ekonomis bolån presenteras i första hand som ett klassiskt bolån men med tillägget att det även kan erbjudas till personer som har betalningsanmärkningar. Men lånet kan även användas om omstartslån vilket betyder att boendet belånas och pengarna används för att lösa dyra lån.

De tre saker som först anges i ansökan är nämligen lånebelopp, amorteringstid samt vad pengarna ska användas till. I rullistan gällande motivet med lånet finns ”Lösa andra lån”.

Den som har en bostad som fortfarande har ett visst låneutrymme kan alltså teckna bolånet och därmed få en betydligt bättre ränta.

Fördelarna med denna lösning är:

  • Få ränta från 3,95 % (Snitträntan är ca 5 – 6 %)

Det ska ställas mot privatlån för personer med betalningsanmärkning som har räntor kring 20 – 30 %!

  • Låna 75 % av bostadens värde

Som mest går det att låna 7,5 miljoner men aldrig mer än att bostaden är 75 % belånad.

  • Välj amorteringstid i upp till 40 år

Med amorteringstid på upp till 40 år kan lånet ha lång amorteringstid och därmed betydligt lägre månadskostnad än ett privatlån som maximalt kan amorteras på 15 år.

Ränta

Räntan på bolånet som Svea Ekonomi har är från 3,75 %. De har enbart rörlig ränta så det är inte möjligt att binda lånet.

Från mars 2017 till mars 2018 varierade snitträntan på bolånet mellan 4,65 % och 6,32 %. En person som får en ränta kring 5 % kan därmed ofta sänka sin totala räntekostnad rejält. Detta gäller då personer som har betalningsanmärkningar eller överlag har svårt att få lån.

Jämfört med klassiska banker så som Nordea, Swedbank och Handelsbanken så erbjuder Svea betydligt högre ränta på bolånet. Men dessa banker tillåter inte betalningsanmärkning och det är just detta som gör att Svea Ekonomi har högre ränta.

För personer med anmärkningar är ett bolån hos Svea Ekonomi ett mycket bra sätt att pressa ner räntan, den totala kostnaden och månadskostnaden. Utifrån det perspektivet är det väldigt fördelaktigt.

Eftersom räntan är individuell (likt alla bolåneräntor) måste en ansökan genomföras för att man ska få veta exakt vilken räntenivå som banken erbjuder.

Krav

  • Ålder – Låntagaren måste vara minst 20 år
  • Belåningsgrad – Belåningsgraden får aldrig övergå 75 %.
  • Årsinkomst – Årsinkomsten ska vara på 120 000 kr eller mer. För medlåntagare gäller nivån på 90 000 kr.
  • Skriven i Sverige – Låntagaren ska ha varit skriven i Sverige i minst tre år

Jämför ränta och kostnader på omstartslån!

Svea Ekonomi är en av de få bolåneaktörer som tillåter betalningsanmärkning. En annan är Marginalen Bank med deras Omstartslån. En rekommendation är att ansöka om bolån hos bägge för att därigenom se vilken bank som ger lägst ränta och bäst villkor. Att ansöka är alltid gratis för att se vilken räntenivå de erbjuder.

Ansök om lån hos Svea Ekonomi här.

Ansök om lån hos Marginal Banken här.

Källa: Sveaekonomi.se (2018)